fbpx

Is jouw social media een blok aan je been?

Is jouw social media een blok aan je been?

Hoe vaak denk jij aan het einde van de dag ‘F*ck, ik moet nog even een mooie post bedenken’?

Precies, net te vaak.

Social media wordt hierdoor nog te weinig vanuit een strategie benaderd. Zonde, want is het niet zo dat je daar tegenwoordig een groot deel van je traffic vandaan moet halen?

Een Social strategie wordt nog onvoldoende serieus genomen door merken. Ondanks dat veel merken hier wel bewust van zijn, wordt er nog steeds te weinig tijd voor vrijgemaakt, wordt het teveel op de dag zelf besloten en wordt het een te willekeurige selectie.

Gevolg?

Social media wordt een blok aan je been, en dat wil je niet.

Help mij

Social Media Strategie

Social media is natuurlijk mooi om je merk onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Het liefste ook nog eens mensen in je doelgroep. Je Social werkt wel alleen in je voordeel als je er een strategie achter bedenkt. Een eenvoudige vorm is bijvoorbeeld het bijhouden van een Social kalender.

Een Social kalender daagt je uit na te denken over waar je merk over 2 misschien wel 3 maanden staat op Social gebied. Het verplicht je daarnaast ook te investeren in je content en echt na te denken wat je online zet, in plaats van je ‘Almost weekend’ campagnes.

Hierdoor stijgt je merkbewustzijn weer, je verplaatst je opnieuw in je doelgroep en je belicht eindelijk dat wat echt belangrijk is.

Social kalender voor Shiwi.

In je kalender houd je ook altijd rekening met plotselinge trends. Tenzij er niks gebeurt. Dan houd je altijd iets achter de hand.

En dan komt eigenlijk het belangrijkste.

Content Creatie voor je Social Media

Als je als merk niet genoeg investeert in sterke content is een strategie sowieso al te vergeten. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid zal een merk bereid moeten zijn deze content continu of in ieder geval maandelijks te maken.

Om jezelf wat rust te gunnen, is het aan te raden meteen veel content te (laten) creëren zodat je de komende periode weer vooruit kan. Ook wel eens lekker om aan het einde van de dag je laptop dicht te klappen zonder die rilling door je lichaam ‘Sh*t, social weer vergeten, even snel iets leuks bedenken’. Of toch die campagne veel beter had kunnen timen als je er net wat langer over na had ‘kunnen’ denken.

Social media is de collage van je merk. Deze collage moet de merkstrategie visualiseren. Ook belangrijk om dan te bepalen wat niet kan.

 

Sociale kanalen

De kanalen die je doelgroep gebruikt, gebruik jij waarschijnlijk ook al. Maar bereik je ze ook?

Als merk wil je zoveel mogelijk online aanwezig zijn. Toch is het aan te raden op niet te veel kanalen en opties te wedden. Je kan beter het sterkste zijn op twee kanalen, dan zwak op 5 kanalen. Identieke content op verschillende kanalen komt ook niet sterk over. Dit betekent dus dat je veel content nodig hebt om je merk zo overtuigend mogelijk te communiceren.

De keuze voor je kanalen is sterk afhankelijk van je strategie en de intensiviteit van je campagnes.

Het belangrijkste is, misschien dat het al ergens beschreven staat, dat je content creëert. Zo veel en vaak mogelijk.

 

Hoe kom ik aan die content?

Nice to meet you, we are Colourcake. Wij helpen merken online groeien, het liefst samen. Kijk maar.